חבלה בציפורן כתוצאה ממכה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

31/01/2019 | 15:25 | מאת: בר

שלום, לפני כשבועיים נסגרה לי דלת והאצבע השלישית בכף היד נחבלה כתוצאה מכך. כבר באותו הערב החלו להופיע סימנים כחולים מתחת לציפורן (ככל הנראה דימום ושטף דם) . האצבע התנפחה למיימדים עצומים וניגשתי למוקד לרפואה דחופה. עשו לי צילום רנטגן ובצילום מצאו שקיים שבר בקצה הגליל ולא ידעו לאבחן מעבר לזה האם נגרמה פגיעה למטריקס מכיוון שהייתי עם לק שחור. חשוב לי לציין שהרגשתי כל הזמן שמרבית החבלה נגרמה לציפורן עצמה ולא הרגשתי כאבים כתוצאה משבר . לאחר מספר ימים הכאב שהיה (כתוצאה מהלחץ של הדימום) פסק, התחושה חזרה לאצבע והנפיחות ירדה, אבל הצבע הכחול נשאר ושטף הדם שהיה מתחת לציפורן התחיל להתפרץ החוצה בתור דם קרוש . שאלתי היא, איך אפשר לדעת האם ישנה פגיעה למטריקס? האם בהכרח הציפורן תנשור לי? מרגיש ככה ... וגם בהתחשב בזה שככל שהזמן עובר הפצע אומנם משתפר ויזואלית אבל התחושה שהציפורן נחלשה ונראה שאין מנוס מכך שתנשור . מצרפת תמונה (נראה לא משהו בתמונה, אבל זה היה נראה רע יותר) . קבעתי תור לרופא עור בעוד שבוע אבל הייתי שמחה לקבל תשובה בכל זאת .

החלמה מלאה לוקחת כחודשיים, רק סבלנות. אם תנשור תגדל חדשה לא לדאוג.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים