זחילה אסימטרית ועיכוב בישיבה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

02/01/2019 | 10:32 | מאת: אנה

שלום וברכה, ביתי בת 10 חודשים, לא מתיישבת לבד ולא נעמדת, זוחלת גחון מגיל 8 חודשים כאשר משתמשת באלכסון אחד בלבד. בירידה מישיבה (כשאני מושיבה) מתקשה להפעיל את רגל שמאל כדי להשתחרר מהישיבה. כשאני מנסה להפעיל לה את רגל שמאל- היא מורידה את הראש וזה מדאיג אותי.. ברקע הריון תקין עם לידה קיסרית בחירום בשל האטות דופק ומצוקה עוברית. אפגר 4 ולאחר מכן 6.. ההתפתחות הקוגניטיבית תקינה. נראה שמוטורית משהו מעכב אותה. נבדקה במכון להתפתחות הילד בגיל 7 חודשים ולא נמצאה כל בעיה ולכן שחררו אותנו מהמשך טיפול. האם בשל האפגר הנמוך בלידה יש בעיה שיכולה להתעורר בשלב כזה?

קשה לענות מבלי לבדוק אותה, כדאי להיבדק אצל אורתופד ילדים בלי לחץ

מנהל פורום אורתופדיית ילדים