היפוטוניה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

01/11/2002 | 11:41 | מאת: ניצה

בני אובחן מיום לידתו כילד היפוטוני. נכון ליום הוא בן תשעה ימים הוא מאושפז בשניידר מסרב לאכול דרך הפה (הוא נזון מזונדה) שרירי בית החזה שלו חלשים מאוד וכן יצר חלקי גופו. הרופאים המטפלים בו טוענים כי בגלל שאינו אוכל לבד ושרירי בית החזה שלו חלשים אי אפשר להוציאו מבית החולים. ברצוני לדעת איך אפשר לסייע לו לחזק את שרירי בית החזה וללמדו לאכול. אודה לכם אם תענו לי בהקדם האפשרי תודה

01/11/2002 | 16:43 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אין דרך ללמדו. מדובר כאן בתהלי התפתחות מערכת העצבים שצריכה ל"השיל מעליה את גלימת הגולם" ולהתחיל לעבוד.

02/11/2002 | 12:25 | מאת: ניצה

לכבוד ד"ר אסא לב-אל: תודה רבה על תשובתך המהירה. הפחד שלי שהאכילה בזונדה תגרום לזיהומים ושיום אחד כך נאמר לי שהוא ייאלץ לאכול דרך הבטן. צפיתי במרפאת בעיסוק שנסתה להאכילו באמצעות בקבוק ע"י חיכוך הפטמה בחניכיים וגירוי הלשון. האם מתפקידי לנסות ולהמשיך לפעול בהתאם לשיטתה? האם עלי לנסות להכריחו לאכול באמצעות פטמה ? האם זו הדרך לעורר אצלו את שילוב האכילה, הבליעה והנשימה? שוב תודה, אודה לך אם תוכל ענות לי בהקדם. ניצה

09/11/2002 | 07:18 | מאת: דלית

בני אובחן כילד עם היפוטוניה רק בגיל 10 חודשים, הוא לא עושה כלום חוץ מלהתהפך מה הסיבות להיפוטומיה, האם זה יכול לעבור, האם הוא יתפקד כמו ילד רגיל?

מנהל פורום אורתופדיית ילדים