מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

13/06/2001 | 19:24 | מאת: עפר

אשמח לקבל פרטים על בדיקה זו ומה היא אמורה לאבחן

13/06/2001 | 23:05 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום עופר, מיפוי עצמות הינו בדיקה שכיחה גם בילדים וגם במבוגרים. העיקרון הינו הזרקת חומר רדיו אקטיבי (פולט קרינה) אשר מתרכז באיזור בו מתקיימת בניית עצם חדשה. דבר זה מתרחש בעת זיהום בעצם, ריפוי שבר וגידולים מסויימים. קיימים סוגים שונים של מיפויים הנבדלים בחומר המוזרק ועל פי נטייתו להתרכז ברקמות שונות. בכל המקרים, החומר מוזרק לגוף ולאחר מכן במרווחי זמן מסויימים מתבצעת בעזרת מצלמה מיוחדת קריאה של ריכוזי החומר באיזורים השונים בגוף. כך ניתן לאתר את האיזורים בהם ישנה עצם פעילה ולהתמקד בהם. בברכה, ד"ר רון למדן

13/06/2001 | 23:13 | מאת: עפר

ד"ר רון למדן תרשה לי להודות לך על התשובה המהירה והמספקת בתודה עפר מושקוביץ

מנהל פורום אורתופדיית ילדים