עקמת נעורים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

17/06/2015 | 11:59 | מאת: י

לבתי בת ה12.5 אובחנה עקמת. באבחנת רופא אחד אובחנה 26 מעלות, רופא אחר 34 מעלות. שניהם ממליצים על מחוך לטיפול. שאלתי: 1.האם פערי המעלות בין הרופאים הגיוניים? 2.האם שילוב פיזיוטרפיה מועיל? האם מועיל לחזות בלבד או למניעת עקמת? 3.והיה ויצטרכו ניתוח בעתיד-בתקוה שלא,האם ניתוח עוצר את העקמת או "מתקן" ומבטל אותה? תודה מראש

1. קצת יותר מדי, עד 4 מעלות נחשב סביר לגמרי, בכל מקרה הטיפול זהה במקרה זה. 2. מועיל לחיזוק ושיפור יציבה, לא מונע 3. ניתוח מתקן חלקית, תלוי בסוג ודרגת העקמת.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים