בעיה בפרקי ירכיים לתינוקת בת שבוע

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

02/01/2015 | 08:39 | מאת: מיטל

שלום דר. בתי הבכורה נולדה ביום שבת 27.12.14 בבוקר והשתחררו אתמול ברוך השם. במהלך שהותנו בבית החולים הייתה לה צהבת וגם במשך יומיים או שלוש החתלה כפולה. אתמול כאשר השתחררנו היא הייתה עם טיטול אחד ושאלתי את האחות ששיחררה אותנו מה המשמעות של החתלה כפולה היא אמרה שזה כאשר יש בעיה בפרקי ירכיים. במכתב השחרור הרופאה רשמה החתלה כפולה אבל בפועל הרופא שבדק אותנו לפני יציאה לא סימן בעיה כזו אלא רק סימן א.ס פרקי ירכיים רגיל בגיל שישה שבועות. יש אי בהירות במכתב שחרור. כי זה כן רשום אבל לא ניתנה לי הנחייה לבצע את ההחתלה הכפולה. שאלתי היא כזאת אם אני אחתל אותה החתלה כפולה עד הא.ס זה יכול להזיק? רופא ילדים רגיל יכול לומר לי אם לחתל כפול או לא או רק אורטופד? לחכות לא.ס פרקי ירכיים? אני מפחדת שבמידה וצריך לחתל כפול ולא אחתל יהיה לה נזק תודה רבה על העזרה.

קשה לענות בלי לבדוק אך חיתול כפול אינו עוזר, פשוט גשי לבדיקה בגיל 4 שבועות וזהו

מנהל פורום אורתופדיית ילדים