סרטן מעי הגס החוסם ודיאטת באדוויג

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

28/05/2010 | 11:03 | מאת: ז'אנה

שלום רב, לאבא שלי התגלה סרטן מעי הגסלפני כחודשיים. יותר מאוחר בבדיקת סיטי ראו שהגידול כמעט חוסם וגם מתפשט לטחול וכנראה לחלק מלבלב. בבית החולים לאבא שלי הציעו דיאטת דלת שארית ע"מ לא לגרום לחסימה מלאה עד כמה שאפשר. שמעתי על דיאטת באדוויג.האם היא מתאימה לאבחנה של אבא שלי? האם יש מישהו בארץ שיכול לתמוך ולהדריך בדיאטה הזאת. האם מספיק לאכול רק קוטג' או יוגורט אורגני עם שמן פשטן ומה הכמות? ומה עם שאר הדברים? וחוץ מזה הדיאטה מתנגדת בדיאטת דלת שארית שממליצה על דברים מקמח לבו שבעצם לא מקובל בכלל בדיאטת באדוויג? תודה, ז'אנה

השימוש בשמן פשתן מומלץ למרבית חולי הסרטן. במחלה פעילה לוקחים כף פעמיים ביום. יש לערבב את שמן הפשתן עם גבינת קוטג' כדי לשפר את הספיגה במעי של השמן. דיאטה לחולי סרטן מתבססת על הימנעות מחד-סוכרים, מזון שמן, בשרים מעובדים וכו'. יש להרבות בפירות, ירקות, קטניות ואגוזים ושקדים. בין הבשרים ניתן לצרוך עוף ודגים. דיאטה דלת שארית מקובלת בעיקר אצל חולים לאחר ניתוח לקיצור הקיבה והמעי הדק. אינני בטוח שיש לה ערך אצל חולים עם חסימה במעי הגס. ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן