האם סרטן מדבק?

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

16/08/2007 | 16:49 | מאת: אסף

http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=3090

16/08/2007 | 21:49 | מאת: דן

ככל הידוע לי רק כ-20-30 אחוז ממיקרי הסרטן מיוחסים לגורמים פתולוגיים (כדוגמת ווירוסים ואורגניזמים אחרים) שעשויים להיות מדבקים. יתר גורמי הסרטן מיוחסים לתנאי סביבה (חשיפה לחומרים מחוללי סרטן ולקרינה), לגנטיקה, ואולי אף לבעיות נפשיות מסוימות. אם תא סרטני יגיע בטעות לבן אדם אחר (למשל באמצעות תרומת דם) הוא יאותר ויחוסל בידי מערכת החיסון.

1. מחלת הסרטן אינה מדבקת ומגע בין חולה ובני משפחתו כולל חיבוקים ונשיקות מותר בהחלט. 2. וירוסים גורמי סרטן כמו HPV עוברים במגע. ד"ר יוסף ברנר

18/08/2007 | 01:55 | מאת: מ

יש בספרות הרפואית דיווחים על עשרות חולים מושתלי איברים שחלו בסרטן שמקורו בסרטן של תורם האיבר שלא אובחן. cancers hidden in donated human organs have been known to grow AND kill their unfortunate recipients

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן