סרטן שחלה שהוסר - המשך טיפול

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

24/10/2004 | 19:50 | מאת: Bengal

בבדיקה תקופתית נתגלתה אצל אשתי ציסטה בשחלה השמאלית . בוצעה לפורוסקופיה ותוצאה ה "פרוזן" היתה אדנו-קרצינומה בשחלה השמאלית. בהמשך בוצעה ניתוח והוצאה גם השחלה הימנית , ההצוצרות , הרחם והאומנטום . האברים שהוצאו בניתוח היו "נקיים" מתאים סרטניים - לפחות כך הבנתי מהרופא המנתח . הממצאים במונחים רפואיים היו כדלקמן : מאקרו : תאור הציסטה - גודל 7*6 ס"מ . בתוך הציסטה - איזור פפילרי מפפילות רכות בגודל 3*2 ס"מ . במקום אחד גוש לבן קשה , מסויד בחלקו , בקוטר 2.5 ס"מ . קשורה לציסטה חצוצרה מעט מעובה באורך 4.5 ס"מ . מיקרו : 3072/04 - בחתך של פרוזן : אדנו-קרצינומה . 3073/04 - בחתחים דרך רקמת השחלה רואים Cystadenofibroma , endometrioid , clear cell type ואיזור של Endometrioid Adenocarcinoma grade 2-3 עם Squamous differentiation הגידול לא פורץ את הקופסית החצוצרות תקינות . אשתי עברה שישה טיפולים כימוטרפיים . המרקר לפני הניתוח : 41.7 . המרקר אחרי הניתוח : 17 שאלות : מה משמעות הממצאים ?. האם קיימת סטטיסטיקה לגבי הסכנה שהמחלה תחזור ----------------- את מכתבי זה היפניתי לד"ר אלון בן-אריה אשר ענה : "הנוסף לאיברים שנכרתו , לא הזכרת באם היתה דגימה של בלוטות לימפה מהבטן והאגן שהיא חשובה על מנת להעריך את שלב המחלה (הערה שלי : בדקתי בניירת וראיתי שהבדיקה אכן בוצעה והתוצאה היתה טובה ) . לפי הנתונים שמסרת ואני מניח שגם לא היה פיזור לבלוטות לאישתך נראה שהיה מזל רב שהגידול נמצא בשלב מאד מוקדם ומוגבל לשחלה. במקרים כאלו סיכויי ההחלמה הם טובים מא". ================== אז מה , בעצם , הענין ומדוע אני פונה גם אליך . אני מכיר מקרה דומה שהמחלה חזרה ...... עברו 3 ח' מהטיפול הכימוטראפי האחרון ואשתי לא מקבלת , כמקובל , כל טיפול . אם בדיקת המארקר שהיא תעבור בעוד זמן תהיה גבוהה מידי , זה יהיה רע מאד . אני מחפש דרך להגדיל את סיכויי ההחלמה ע"י תוסף מתאים . מה הייתה ממליץ ?.

25/10/2004 | 00:41 | מאת: שלמה גוברמן - גובי

שלום בנגל, באונקולוגיה טבעית אין כדורי פלא מסוג תוסף אחד בלבד,כפי שהגדרת זאת, אשר יקטין את סיכון חזרת המחלה. הטיפול צריך להיות מקיף וכולל. הוא דורש שינויים באורח חיים, תזונה, גופנפש, תוספי תזונה, התנקויות במידת הצורך וכו'. הטיפול צריך להיות מותאם אישית לכל מטופל תוך שנילקחים בחשבון פרמטרים רבים גופניים ונפשיים. טוב תעשה אישתך אם תאמץ טיפול ואורח חיים הוליסטי. לדעתי זו תהיה רשת הבטחון הכי טובה שהיא תוכל לטוות עבור עצמה. תרשה לי לשאול אותך שאלה ישירה הנשאלת מתוך כוונה טובה, ואני מקווה כי ברוח זו תתיחס אליה: מדוע אתה הוא זה שפנה לפורום הזה וגם לפורום גניאונקולוגיה? מדוע הפנייה לא הגיע מאישתך? אתה מבין, הסיבה שאני שואל זאת היא כי אני חושב שיש חשיבות עליונה לכך שהמטופל עצמו יהיה מעורב אישית ואקטיבית במציאת דרך להבראתו, תהא זו אשר תהא. אני מכיר לצערי טוב מדי מצבים רבים בהם בני משפחה אוהבים חורשים את כדור הארץ כדי למצוא טיפולים אלטרנטיביים עבור אהובם החולה, רק כדי לגלות בסופו של דבר כי המטופל עצמו לא מאמין או אינו מעוניין בכך. ולכן גם אם המטופל בסופו של דבר עושה משהו בכיוון ההוליסטי, זה נובע יותר מחוסר נעימות או בכדי לרצות את בן המשפחה האוהב, ולא מתוך כוונה פנימית שלהם. לצערנו, בחלק גדול מהמקרים האלה, טיפולים אלה אינם נוחלים הצלחה.

25/10/2004 | 11:16 | מאת: Bengal

תודה על תשובתך . הסיבה שאני הוא זה שפונה בשאלות היא פשוטה מאד : אשתי משאירה לי את מלכת ההתעסקות במחשב .באשר לאמונתנו בטיפולים אלטרנטיביים , זה חדש לנו ויודעים אך מעט מבתנו שלומדת את המקצוע הזה באוניברסיטה של מהרישי ב- Iowa - Ayurvedic Medicine . מבתי אנו יודעים שתפקידו של הטיפול האלטרנטיבי הוא להביא לידי כך שהאנשים יחיו חיים בריאים וע"י כך למנוע את החולי . שינוי הרגלי התזונה , למשל , דורש זמן . ולצערי זה בידיוק מה שחסר למי שכבר חלה . לגביהם אין יודעים כמה זמן נותר לשינויים דרמטיים שכאלו . היתי מחלק את הפעילות לשני חלקים . לטווח הארוך - טיפול הוליסטי , לטווח המיידי פיתרון מקבילי עם תוצאות לטווח הקצר , אם יש כזה . אודה לך אם תוכל לציין בפננו מקום בו תוכל אשתי לקבל הדרכה וטיפול באיזור הצפון - רצוי באיזור הקריות .

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן