פטריות שיטאקי

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

23/10/2004 | 21:23 | מאת: גל

גובי, קודם כל ברכות. רציתי לדעת מהן סגולות פטריות השיטאקי, מהי תרומתן במלחמה בסרטן השד, ומהי הצריכה המומלצת ? תודה גל

23/10/2004 | 22:45 | מאת: שלמה גוברמן - גובי

שלום גל, פטריות שיטאקי מחזקות את המערכת החיסונית,והן בעלות תכונות אנטי-סרטניות. הן אפקטיביות בעיקר בסרקומה, קיבה, צוואר רחם, ערמונית, וסרטן שד מתקדם. סינרגטיות עם נבטי מאש, בעיקר בסרטן ריאות מסוג NSCLC (תאים גדולים). לנטינן (Lentinan) היא תמצית של שיטאקי הניתנת להשגה ביפן החל משנת 2000. לחולי סרטן שלפוחית השתן אסור לאכול פטריות שיטאקי טריות. הן מעצימות את המערכת החיסונית. מכילות חומר אנטי-סרטני שנקרא טיופרוליין (Thioproline). ה- בטא גלוקן בשיטאקי אינו אפקטיבי במיוחד כאשר הוא נלקח דרך הפה, אולם הרכיבים האנטי-סרטניים האחרים של הפטרייה כן אפקטיביים כאשר היא נצרכת דרך הפה. תוסף הנקרא: טרנספר פקטור פלוס (Transfer Factor Plus) מכיל שיטאקי.

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן