dysgerminoma

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

29/06/2006 | 15:03 | מאת: נטע

בתי אובחנה כחולה ב- dysgerminoma (בת 13.5). הגידול הוצא בניתוח בשלמותו (גידול שלמעשה החליף את השחלה), וכעת היא בטיפולי כימותרפיה. האם מותר לה להיחשף לשמש בין טיפולים? כיצד ניתן להיות בטוחים שלאחר סדרת הטיפולים, היא בריאה לחלוטין? האם המחלה פגעה בסיכוייה ללדת בעתיד?

לנטע דיסגרמינומה זה גידול בשחלות המקביל לגידול בשם סמינומה אצל בנים. הגידול הוא אלים מאד אך ניתן לריפוי ב 85%-90% מהמקרים ובאם המחלה של בתך הייתה מוגבלת רק לשחלה אחת אחוז הריפוי הוא אף גבוה יותר. בגידולים מסוג זה, רוב ההישנויות הן ב 3 השנים הראשונות. אמנם כימותרפיה משפיעה על יכולת הביוץ של שחלות אך זה נכון בעיקר בגילים גבוהים בעיקר אצל נשים מעל גיל 30. בגיל של בתך, מרבית הסיכויים שתוכל להרות למרות הטיפולים בכימותרפיה והניתוח להוצאה של שחלה אחת. ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן