מיימת עם חומר גלטינין וחשד לפסאודומיקסומה

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

12/12/2015 | 20:15 | מאת: אסתר

אמי בת 89 סובלת ממיימת עם חומר ג'לטונין.עברה מספר ניקורים שלא צלחו.לא נמצאו תאים ממאירים בבדיקה ציטולוגית.הרופאים משערים שזה פסיאודו מיקסומה ואין מה לעשות בשל גילה המבוגר.המיימת גוברת מיום ליום.בטן תפוחה מאד שמפריעה לה בהליכה וביציאות.מה ניתן לעשות כדי להקל עליה? אודה מאד על עצתך

14/12/2015 | 12:44 | מאת: Pseudomyxoma peritone

אם מצבה הקליני מאפשר זאת, ואם אין קונטרה אינדיקציות עם מחלות רקע אפשר לשקול טיפול של אבסטין + קסלודה את הקסלודה ממליץ לקחת במינון מופחת. שוחחו על כך עם האונקולוגית המטפלת. כמובן במקביל להשתמש ברפואה משלימה.

14/12/2015 | 12:59 | מאת: אסתר

תודה על תשובתך אמי לא מטופלת אצל אונקולוג מאחר שלא נמצאו תאים ממאירים בבדיקה ציטולוגית ואין אבחנה ברורה למחלתה.יש השערה שהמיימת היא כתוצאה מפסאודומיקסומה.למי לפנות?איזה רפואה משלימה יכולה לעזור?

פסאודומיקסומה הינו גידול בעייתי מאחר ומדובר בהפרשה של חומר גלטינוזי המתפשט כמו לבה בבטן ובאגן ומצד שני אין לראות תאים ממאירים. לכן כימותרפיה אינה יעילה. ד"ר יוסף ברנר

17/12/2015 | 13:25 | מאת: Pseudomyxoma peritone

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19483475 בהחלט יתכן כי האבסטין כאן עשה את מירב העבודה, ואם אכן כך. יש בהחלט מקום לטיפול בקוקטיל אנטי-אנג'יוג'ני ב- Pseudomyxoma peritone

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן