נבטי קטניות

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

23/06/2014 | 13:00 | מאת: יפעת

הבנתי, שטוב לחולי סרטן לאכול קטניות. האם זה נכון, שנבטי קטניות מכילים חומר מעכב פרוק חלבונים, שנהרס רק בבישול?

קטניות הן חלק נכבד מהתזונה של חולי סרטן. בראש ובראשונה תפקידן לספק חלבונים לחולים שצריכה בשר אצלם צריכה להיות מינימלית. קטניות עשירות בחלבונים, פחמימות, סיבים ויטמינים ומינרלים בנוסף לכך לקטניות השונות חומרים רבים בעלי פעילות אנטי סרטנית כמו מניעת יצור כלי דם ברקמה הסרטנית, קשירת קולטנים הורמונליים, פעילות אנטי אימפלמטורית ואנטי אוקסידנטית. ד"ר יוסף ברנר

27/06/2014 | 12:45 | מאת: יפעת

שאלתי על נבטי קטניות, כי קראתי במאמר, שהן מכילות חומר מעכב פרוק חלבונים, שנהרס רק בבישול, אז האם חובה לבשל גם את נבטי הקטניות, או שאפשר לאכול אותן גם לא מבושלות?

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן