לד"ר ברנר - אנא התייחסתוך

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

26/03/2014 | 08:22 | מאת: הרי

ד"ר ברנר שלום רב, האם ארטמיסינין יעיל לטיפול בסרטן השד? אם כן מדוע לא פורסמו מחקרים המוכיחים הצלחות (למעט ניסויי מעבדה)? האם ניתן לקבל ארטמיסינין בזמן טיפול כימו (נבלבין בכדורים)? תודה רבה.

מחקרים רפואיים מראים כי לארטימיסיה יכולת לעצור התפתחות של תאי סרטן שד רגישים להורמונים. אין מחקרים קליניים, לכן הארטימיסיה היא בגדר "רפואה משלימה". לו היו מחקרים קליניים החומר היה נכנס כטיפול קונבנציונלי. אין סיכוי שזה יקרה מאחר שזה חומר ללא פטנט ולכן אף חברת תרופות לא תשקיע מאות מליוני דולרים במחקרים קליניים ותייצר לאחר מכן תרופה ללא פטנט. אין כל מניעה ואפילו רצוי להשתמש בארטיסיה במקביל לכימותרפיה. בין השאר הארטימיסיה מאיטה את מועד התפתחות העמידות של תאי סרטן לכימותרפיה ולכן מאריכה את הזמן היעילות של הכימותרפיה. ד"ר יוסף ברנר

09/04/2014 | 15:49 | מאת: לא מובן

ציטוט: "מחקרים רפואיים מראים כי לארטימיסיה יכולת לעצור התפתחות של תאי סרטן שד רגישים להורמונים. אין מחקרים קליניים, "

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן