סויה ומוצריו מול סרטן שד

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

24/03/2014 | 16:44 | מאת: גליה

אני עברתי למפקטומי בשד עקב גידול ממאיר ויש לי הסטוריה משפחתית של סרטן שד. אני נוטלת טמוקסיפן כטיפול מונע. האם מותר לי לצרוך מוצרי סויה? קראתי בכל מיני מאמרים על הסויה ויש חילוקי דעות בנושא. אני שותה בכל יום כוס חלב סויה ולאחרונה קראתי במאמרים שונים שהסויה עלול להזיק לנשים שיש להן רגישות לסרטן שד היות ויש בסויה אסטרוגנים האם זה נכון?

אין מניעה ואפילו רצוי לנשים עם סרטן שד לצרוך מוצרי סויה. יש ויכוח האם ניתן להשתמש במוצרי סויה כאשר מטופלים בטמוקסיפן. יש מחקרים מעבדתיים ולא קליניים שהם נגד. באופן הגיוני אינני רואה ניגוד מאחר והאסטרוגנים של הסויה שהם אינם מעודדים תאי סרטן שד, גם הם חוסמים קולטנים הורמונליים לאסטרוגנים המעודדים התפתחות סרטן שד. בכל מקרה הייתי ממליץ על צריכה מבוקרת של מוצרי סויה ד"ר יוסף ברנר

25/03/2014 | 20:14 | מאת: גליה

27/03/2014 | 09:52 | מאת: לליה

חשוב מאוד להקפיד לצרוך סויה בצורה מתונה לא מהונדסת תחליף לסויה פרות וירקות טריים בלבד ובריאים בשלמותם ולא מבושלים בבריאות טבעית

20/07/2014 | 18:22 | מאת: זהירות

זהירות משימוש במוצרי סויה אנחנו מוצפים חדשות לבקרים במסקנות של מחקרים, בדעות של תזונאים ושל מומחים מכל תחום בריאותי, המייעצים לנו לאכול את זה ולא את ההוא. האומרים לנו כי יש מזונות התורמים לבריאות שלנו בעוד אחרים מזיקים. אנו כמו תלמידים שקדניים מקשיבים למורי הלכה אלה ומנסים לפעול על פי עצותיהם. אבל מה אם העצות אינן כל כך מבוססות? מה עם העצות בעצם עלולות להזיק יותר מאשר להועיל? הנה כמה מזונות המקובלים בציבור הרחב כמזונות מבריאים במיוחד, או תחליפים למזונות מזיקים, אשר למעשה שומר נפשו ירחק מהם, למרות כל מה שהרופא או התזונאי שלכם אומר. ואם מומחים אלה יעמדו על דעתם כי מאכלים אלה בריאים, מיצאו מישהו שהתעדכן בעת האחרונה ולא מומחה שבחמישים השנים האחרונות מתעלם מן המציאות המחקרית או האמפירית. אז בואו נתחיל בניפוץ כמה אמיתות. 1.סויה שלא עברה הליך של התססה. סויה היא אחד המאכלים הצמחיים העשירים ביותר בחלבונים. רבים מאלה שאינם אוכלים בשר או דגים, יפריזו בשבחי הסויה. האמת היא שסויה יכולה להיות מאכל בריא, אבל לא בצורה שאנו מרבים לאכול, בעיקר אם הסויה לא עברה תהליך של התססה. הבעיה עם הסויה היא שהנה מקור עשיר ביותר של פיטואסטרוגנים, אשר למעשה מעלים את רמת האסטרוגן בגוף מעל ומעבר למה שצריך. אם את אשה ורמת האסטרוגן שלך עולה יותר מדי, זה עלול לגרום להפרזה אשר תוליך לבעיות כמו אנדומטריוזיס, סיסטות בשחלות, עליה במשקל ופעמים רבות פגיעה בבלוטת התריס ( תירואיד). מאחר שבלוטת התריס היא הבלוטה השולטת על חילוף החומרים בגופנו, הרי כל הפרעה בפעולתו התקינה, משמעותה פעילות נמוכה של הבלוטה וכתוצאה ממנה עליה במשקל. אם הנך גבר לבטח שאינך זקוק לתוספת אסטרוגן בגוף. רמה גבוהה של אסטרוגן אצל הגבר עלולה לגרום בין השאר לבעיות חמורות הקשורות בבלוטה הערמונית, שלא לדבר על הפחתה בשיעור ההורמון הגברי העיקרי, הטסטוסטרון, על כל התופעות המלוות אותה כמו אין אונות, אבדן חשק, דיכאון ועוד שורה ארוכה של בעיות תפקוד. והנה משהו הרבה יותר חמור: מאחר שאסטרוגן מעודד חלוקה והתפתחות של תאים בגוף, הרי עודף שלו עלול לגרום להתפתחותם של סוגי סרטן שונים. זה לבטח לא משהו שאנו מצפים ממזון בריאותי. אבל הסויה אינה גרועה, אם עברה הליך של תסיסה. מוצרים שמקורם בסויה אשר הותססה כמו מיסו (שהוא מאכל שכיח ביותר ביפאן) או טמפה, הם למעשה מיטיבים ביותר עם הגוף. הבעייה היא שאנו הולכים בתלם כמו עדר ומרבים להשתמש במוצרי סויה כמו טופו, או חלב סויה, שאין להם כל קשר עם מוצרי סויה שהותססו. צר לנו לפוצץ את הבלון הגדול הזה, אבל כאשר אתם רואים מוצרי סויה, למעט אלה שהותססו, התרחקו מהם כמה שיותר.

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן