מאכלים שמכילים אסטרוגן

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

08/02/2014 | 18:17 | מאת: מלי

חליתי בסרטן שד הורמונלי. אפשר לקבל הסבר קצר על סוג סרטן זה ?והאם מומלץ לאכול סויה,טופו -מאכלים שיש בהם אסטרוגן? זה יכול להקטין את הסרטן?

גידולי שד הורמונליים הם אותם גידולים בשד אשר בתוך הציטופלזה שלהם ישנם חלבונים הנקראים קולטנים הורמונליים. לקולטנים אלה יכולים להתחבר אסטרוגנים או פרוגסטרונים וכאשר חיבור כזה מתבצע מועברת לגרעין התא הוראה להפסיק או להאט את קצב התחלקות התא. ההורמונים הנ"ל יכולים לבוא מהמזון או מזריקות או כדורים. ד"ר יוסף ברנר

09/02/2014 | 22:24 | מאת: לד"ר ברנר

האם לא להיפך? http://hospitals.clalit.co.il/Hospitals/Rabin/he-il/Articles/Pages/estrogen-Breast-cancer.aspx

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן