לד"ר ברנר

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

17/04/2013 | 14:07 | מאת: ריקי

כתבת לדנידין, שלא טוב להשתמש בגנסטאין יחד עם טמוקסיפן. במקום אחר כתבת שכן טוב להשתמש. האם יצאו מחקרים חדשים? ומה לגבי גנסטאין בשימוש למי שהיה לה סרטן שד רגיש להורמונים וכעת לא מטופלת בהורמונים?

קיימים מחקרים סותרים. קיים מחקר על בעלי חיים המראה כי הוספת מוצרי סויה מפחית יעילות טמוקסיפן כאשר ניתן במינון גבוה. מחקרים אחרים, כולל מחקר שנעשה בישראל, מראים כי לא רק שהגנסטאין אינו מפריע לטמוקסין אלא שיש להם שילוב פעולה סינרגיסטי בשורה התחתונה, רוב החולות אינן מקבלות טמוקסיפן במינון נמוך, אלא ברמה של 20 מ"ג ביום, ולכן אינני רואה סיבה לא לשלב גנסטאין בטיפול ד"ר יוסף ברנר

05/05/2013 | 01:56 | מאת: ריקי

שאינו מטופל בהורמונים?

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן