טיפול למיימת לא סרטנית בציטולוגיה במקרה של גיול ב

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

02/03/2013 | 15:04 | מאת: עזרה

גידול כבד ראשוני, אונה שמאלית אדנוקרצינומה נתיח, הציעו כימו לפני, בביופסיה מסוג כליונגקרצינומה, מרקרck7 , מיימת דלקתית בלבד, האם זה אומר אין התפשטות בלל צפק, בבטן,כלומר שניתן לעשות טפול כימו תרפי? האם המיימתה היא גורם מוחלט שמונע כל כניסה לכימו תרפיה? או שניתן לתת כימתרפיה גם עם מיימת? המיימת רק עשרה ימים מאז הופיעה עם ניקוז אחד לציטולוגיה הנל. מה עוד ניתן לעשות, האמאראייסיפי הראה גידול שניתן לנתח, הציעו הקטנתו בכימו, והמיימת כרגע מעכבת כימו. אפילו הגרה של סופניות? יש מה להציע למיימת, טיפולים טיפול במצב ה, או כל עזרה אחרת. איך נתן להתקדם מניסיונך, ברור כי הסרטן הזה בעייתי, אולם אם נמר שהוא יאפשר כריתה מלאה, עלפי ההדמיה, זה נותן תקווה לתהליך הכימו? מהם המדים לקביעת התפשטות מחוץ לכבד בנוסף למימת? או שזו התפשטות גם אם אינה סרטנית? תודה

מדובר במיימת סרטנית גם אם הציטולוגיה שלילית. הדרך היחידה לטפל במיימת זה לנקז אותה. הבעיה כמובן שהמיימת מצטברת שוב ושוב וכל פעם צריך לנקז. באם הטיפול בסרטן הכבד יהיה יעיל, הצטברות המיימת תלך ותפחת עד שתעלם לחלוטין. ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן