הקרנות כמניעה לאחר כריתה חלקית של DCIS

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

08/01/2013 | 21:46 | מאת: הילה

ד"ר יוסף ברנר שלום בתאריך -16.8.12 עברתי כריתה חלקית בעקבות גוש טרום סרטני שהתגלה בשד שמאל בדרגה 1 בקוטר כ 1.1 ס"מ dcis grade 1 +PR+ er שוליים נקיים אני בת 38 ללא הריונות לא נוטלת גלולות מזה עשר שנים וסת סדירה מגיל 12 . הומלץ לי לעשות הקרנות כמניעה - נאמר לי כי ללא הקרנות סיכויי החזרה בצורה זו או אחרת עלולים להיות כ 40 אחוז ועם נקיטת הקרנות הסיכוי ירד ל 10 אחוז . כמו כן הומלץ לי ולקחת טמוקסיפן. הייתי רוצה לדעת מה עמדתך לגבי הקרנות שהומלצו לי וסיכויי החזרה עם או בלעדיהן כמניעה ספציפית למקרה שלי והאם אתה תומך בבדיקת הAMAS והאם היא יכולה לסייע בשיקול הדעת לגבי הקרנות במקרה שלי. תודה מראש הילה

הנושא של טיפול מונע לאחר כריתה של DCIS הינו שנוי במחלוקת בין הרופאשים חיים בין נים. אצל 40% מהחולות שעברו כריתה חלקית מוצאים בהמשך מחלה חוזרת אך רק אצל חצי מהן (20%) זה ממאיר ואצל 20% זה שוב DCIS. טיפול מונע עם הקרנות וטמוקסיפן מוריד את החזרות הממאירות לחצי=10% אולם, לא נמצא הבדל בתוחלת החיים בין נשים שעברו טיפול מונע לבין אלה שלא עברו טיפול כזה. הסיבה היא שנשים לאחר ניתוח שד נמצאות במעקב הדוק וגם אם יש הישנות, זה בשלבים מוקדמים בהם ניתוח חוזר מביא לריפוי מוחלט באחוזים גבוהים מאד. אגב, כריתה מלאה של השד מונעת לחלוטין הישנויות. קיימת בדיקה בשם OncotypeDX היכולה לצפות איזה חולת עם DCIS הן בסיכון גבוה להישנות המחלה. אני אישית אינני חושב שבדיקת AMAS היא מדויקת ואינני משתמש בה בכל מקרה ממליץ על טיפול מונע באנטיאוקסידנטים ותוספים אחרים ד"ר יוסף ברנר

12/01/2013 | 18:50 | מאת: הילה

לא ממש הבנתי מדוע ממצא זה או אף גרוע מזה עלול לחזור לאחר ההסרה של DCIS (כריתה חלקית) ואיך ההקרנות מורידות את הסיכון . האם זה בגלל שלמרות שלאחר ההסרה נמצא שהשוליים נקיים יתכן ויש תאים שלא הוסרו ברמה שיכולים להתפתח שוב לגוש ואז ההקרנה מחסלת אותם או שפשוט לגוף שכבר פיתח גוש טרום טרום סרטני והתאים הוסרו יש נטייה לפתח שוב ממצא כזה בעתיד, במקרה כזה לא ממש הבנתי איך הקרנות יכולות לעזור למנוע משהו שהגוף עלול לפתח רק בעתיד אודה מאוד לתשובתך, הילה

12/01/2013 | 19:09 | מאת: הילה

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן