סרטן נוירואנדוקריני

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

29/09/2012 | 00:08 | מאת: י.ג.

אבי עבר ניתוח בו הוסר גידול נוירואנדוקריני מהמעי הדק (אילאום). את הגרורות בכבד לא הסירו. הגרורות גדלו בכבד באופן ניכר אך לא התפשטו לאברים אחרים (9 חודשים אחרי הניתוח). אבי טופל בטמודל (חולה לב) אך מכיוון שהטיפול לא עזר הוא מטופל בקרבופלטין ו-VP16 (סבב קודם טופל בציספלטין וקרבופלטין אולם כדוריות הדם הלבנות ירדו לאפס). כמו כן במהלך הסרת הגידול הוציאו סטומה, ונאמר לו לא לאכול פירות וירקות טריים. האם ישנו טיפול אלטרנטיבי שניתן לשלב להקטנת הגרורות בכבד? או שטיפול אלטרנטיבי הוא רק תומך לתופעות הלוואי מהכימותרפיה?

הטיפול ברפואה אינטגרטיבית משלימה מטרתו להשפיע לא רק על תופעות הלוואי אלא גם לשנות את מהלך המחלה.בחולה המתואר לעייל, אני חושב שחובה לשלב טיפולים אלה בטיפול שמקבל בבית החולים. צריך לשלב דרכי טיפול שונות החל מהדרכה על תזונה נכונה, טיפולים בחיזוק מערכת החיסון בעזרת תוספי מזון, טיפולים להפחתת סטרס ודפרסיה, מתן תוך-ורידי של חומרים טבעיים ובעיקר ויטמין C במינונים גבוהים, היפרתרמיה ועוד. ניתן להתייעץ עם רופאים או מטפלים בעלי נסיון בשטח זה או לקבל מיידע בספרים מיוחדים בנושא זה, רובם באנגלית אך יש מספר ספרים בעברית. ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן