לקלף או לא?
דיון מתוך פורום טיפולים משלימים בסרטן
האם המחלוקת הידועה לגבי לקלף או לא לקלף (לאחר השריה) את השקדים המרים הגיעה לפיתרונה?? מה הלצותיך היום גובי?
שלום ערן, אני מודע לעובדה כי יש מטפלים הוליסטיים אשר ממליצים למטופלים להשרות את השקדים במים לעד 24 שעות, ולאכול ללא הקליפה. אני גם מבין שהסיבה לכך היא כנראה כי קליפת השקד מכילה מעכבי פרוטז (PROTEASE INHIBITORS). נכון אמנם כי ברמות גבוהות מעכבי פרוטז אינם בריאים, שכן הם מעכבים את הפעילות החשובה שעושה אנזים הפרוטז - פרוק חלבונים וסנתוזם לחומצות אמיניות. מצד שני, ידוע גם כי רמה לא גבוהה של מעכבי פרוטז תורמת לבריאות: מניעת סרטן: סרטן שד בכ - 50%, שלפוחית השתן, מעי גס, ריאות, לבלב, סרטן פה, וושט. הם עושים זאת בעיקר ע"י זה שהם מגינים על ה - DNA. כידוע שינויים ב - DNA עלולים לגרום לצמיחת תאים סרטניים. כו"כ יש להם תכונות אנטי-אנג'יוג'נטיות. במקביל, דר' JEFFREY BLUMBERG מ - TUFTS UNIVERSITY, BOSTON, MA מצא כי קיים אפקט סינרגטי בין פיטוכימיקלים הנמצאים בקליפה לבין הויטמין E אלפאטוכפרול הנמצא בשקד עצמו. הוא טוען גם כי לספיגה של ה - POLYPHENOLS שמכילה הקליפה בגופנו יש יתרונות בריאותיים. דר' PETER SPORNS, UNIVERSITY OF ALBERTA, EDMONTON, CANADA מצא בקליפת השקדים 4 אנטיאוקסידנטים חדשים (לא היו מוכרים קודם לכן). הוא מצא גם רמות גבוהות של FLAVONOLS בקליפה. נדמה לי שהתשובה לויכוח הזה נעוצה בכמות ומינון של מעכבי פרוטיז שאנו מכניסים לגופנו. בכמות יחסית קטנה הם אפילו בעלי יתרונות בריאותיים, בעוד בכמויות גדולות יחסית הם הופכים ללא בריאים. למטופלים הלוקחים אנזימים פרוטאוליטים או לבלב, רצוי לא לצרוך מעכבי פרוטז, ולכן טוב יעשו אם יצרכו שקדים ללא הקליפה. בברכה, גובי www.cure-cancer-naturally.com