הגנה מנזקי דוקסואורביצין? (נוירובלסטומה בתינוקת)

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

19/06/2012 | 01:13 | מאת: אבי

בתי היקרה, בת שנה ושמונה חודשים, חולה בנוירובלסטומה בסיכון גבוה. היא עוברת טיפול עפ"י הפרוטוקול האירופאי: HRNBL1.5/SIOPEN כעת, עליה לעבור 2 מחזורי כימותרפיה בני 8 ימים עם TVD: * Topotecan בימים 1-6 * Vincristine, Doxorubicin בימים 7-8 (48 שע' ברציפות) לצערי, ידוע כי Doxourbicin מהווה סיכון לפגיעה לבבית. 1. מהם שילוב התוספים המומלץ למזער את הסיכון לפגיעה לבבית? (הבנתי ששילוב של COQ10 וקרטנין עשוי לעזור) 2. היות ואינה יכולה לבלוע כדורים, כיצד ניתן לתת לילדה את התוספים? (סירופ? הזנה בזונדה?) 3. היות וילדתי בת 20 חודשים, איזה מינון מומלץ לתת לה? 4. האם מומלץ לקחת את התוספים לפני\במהלך\אחרי הטיפול בדוקסואורביצין? אודה מקרב לב למי שיכול לשפוך אור על הנושא!

19/06/2012 | 22:26 | מאת: יגאל

תברר על כורכומין Cardioprotective effect of curcumin against doxorubicin-induced myocardial toxicity in albino rats ניתן לשקול המסת החומר בשמן זית ולתת זאת לילדה..צריך להתייעץ עם אונקלוג שמבין בתוספים .. בנוסף חובה לקרוא את החומר על לבונה (שרף עץ ריחני) לטיפול בסרטני מוח לילדים - טיפול ידוע שמקובל בגרמניה(ניתן להשיג בארץ כמובן) ללא רעילות. להתיעץ עם רופא בנוגע לדברים כל טוב יגאל

19/06/2012 | 22:54 | מאת: לאבי

דוקסורוביצין בליפוזומים, עם פחות רעילות לבבית. נמצאת בשימוש בטיפול במספר גידולים.

ראשית בבית החולים יכולים לתת לה חומר מגן על הלב בשם קרדיוקסאן. הויטמינים המגינים על הלב מהנזק של דוקסורוביצין הם קו-קיו 10 וימינים C, E וסלניום. לדעתי, אם תכנסי לאינטרנט תוכלי למצוא בחו"ל תכשירים נוזליים לחומרים אלה (לויטמין E תכשיר נוזלי בארץ-שמן נבט חיטה)ולהזמין אותם. יש לקחת תכשירים אלה לפני, במהלך ואחרי הכימותרפיה למספר חודשים. לגבי המינון, הייתי נותן כ 25% מהמינון למבוגרים ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן