בדיקת CEA או בדיקת CA-125

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

15/08/2017 | 22:30 | מאת: אורי

בס"ד האם ניתן לבקש מרופא המשפחה לבצע בדיקת CEA ? האם כאשר לאחר טיפול כימותרפי, מבצעים שתי בדיקת CEA בהפרשי זמן , ניתן ללמוד על מגמת המחלה? בתודה מראש אורי

בדיקת CEA הינה בדיקה דם המודדת רמות של חלבון המפורש ע"י תאים של סרטן המעי הגס. הבדיקה נעשית בד"כ לחולים שעברו ניתוח עקב סרטן המעי הגס או המקבלים טיפולים עקב סרטן מעי גס פעיל. רמות חלבון זה בין בדיקה לבדיקה יכולות להצביע על התקדמות או נסיגה של המחלה. ד"ר יוסף ברנר

21/08/2017 | 22:38 | מאת: שלומציון

בס"ד האם הgcmaf מרפא סרטן עד כדי שאפשר לוותר לגמרי על כימו? האם הgcmaf מביא תועלת למי שכן נוטלים כימו? אודה לכם מאד על תשובה ברורה.

gcmaf הינו חומר הפועל על מערכת החיסון. אינו מרפא סרטן. אינו מחליף כימותרפיה במקרים שהיא יעילה. ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן