בצקת וBallancer

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

26/10/2004 | 16:24 | מאת: אסתר

שלום רב אני מבקשת לדעת פרטים על מכשיר פיזיוטרפי Ballancer שיפור החזר ורידי ולמפטי - האם הוא אמצעי טיפול יעיל? האם קיים במכוני פיזיוטרפיה בארץ, האם הקופה משתתפת בהוצאות ? תודה מראש

לאסתר שלום, מצאתי את המכשיר הנ"ל באינטרנט. הוא מאוד דומה למכשיר המשופר של הלימפה פרס. טווח הלחצים שלו בין 20-80ממ כספית. לדעתי אפשר לשקול להשתמש במכשיר לטיפולים לימפטיים במקרים מסויימים. חשוב לקבל הדרכה מפיזיותרפיסטית לימפטית לפני שמתחילים - לגבי התמאת המכשיר למצבך, הלחץ, זמן טיפול, הזהרות וכ"ו. ברוב המכונים בארץ משתמשים בדגם ישן יותר. את הדגמים האלה מאוד קשה להתאים לרוב המקרים הלימפטיים אבל, שוב, כדאי להתיעץ עם פיזיותרפיסטית לימפטית לגבי מצבך. לבעיות ורידים אפשר להשתמש בלחצים גבוהים. לגבי השתתפות הקופה ברכישת לימפאפרס - איני יודעת מה המדיניות היום. ניתן לקבל מכשירי לימפה פרס (דגם ישן) מיד שרה בהשאלה. מקווה שעזרתי לך, ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)