מאמר על סויה כפי שפורסם ב: Y NET

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

21/07/2005 | 21:01 | מאת: שמוליק-מכון אורטופדי ברזילי-להב

סויה מש' הבריאות ממליץ: תנו פחות סויה לילדים ועדה שבדקה את השפעות הסויה על הבריאות יצאה במספר המלצות להגבלתה. זהירות מירבית יש לנקוט בעיקר בצריכת מוצרי סויה בקרב ילדים ותינוקות. כן יש להזהר מצריכתה בעת מחלת סרטן השד. רופא ילדים מומחה: מותר לצרוך סויה – אבל הכל במידה דורון שפר לסויה עשויה להיות השפעה שלילית על תינוקות וילדים, ולכן, אין לצרוך מוצרי סויה יותר ממנה אחת ביום ולמשך יותר משלוש פעמים בשבוע. כן על הרופאים להזהיר את ציבור ההורים מפני השלכותיה השליליות של הסויה על ילדיהם. כך ממליצה ועדת בדיקה מיוחדת של משרד הבריאות. הוועדה, בראשה עמד פרופ' צבי וייצמן מבית החולים סורוקה, מונתה על-ידי מנכ"ל המשרד על מנת לבחון את השלכותיה של צריכת מוצרי סויה על היבטים שונים של בריאותינו. זאת, בעקבות שורה של מחקרים ברחבי העולם אשר מדריך סויה הטילו ספק באשר לסגולות הצמח ואף העלו השערות כי הסויה מהווה גורם סיכון למחלות שונות. לאחר בדיקות מקיפות, לא הצליחה הוועדה להגיע לממצאים חד משמעיים בנוגע למוצרי הסויה, ויצאה כאמור בהמלצה אחת רק בכל הנוגע לצריכת המוצרים בקרב ילדים. בעניין זה קבעה הוועדה: "למרות שבארצות אחרות (כמו ניו-זילנד) מתן תכשירי סויה לתינוקות נעשה רק בהמלצת רופא ולאחר מתן מרשם, הוועדה לא מצאה לנכון לנקוט מגבלה זו גם בישראל. יחד עם זאת, בשל ההשפעות השליליות הפוטנציאליות של תכשירים אלו, הוועדה ממליצה להפיץ את המידע אודות הנזקים האפשריים לכלל עובדי בריאות (רופאי משפחה וילדים, דיאטנית ואחיות בריאות הציבור)". הוועדה מוסיפה, כי בשל הצריכה המוגברת של מוצרי סויה בקרב המגזר החרדי, יש להפיץ מידע זה גם בקרב הרבנים ומנהיגי הציבור במגזר. על ילדים הסובלים מתת-פעילות של בלוטת התריס להמנע או להגביל את צריכת הסויה, וזאת תוך ניטור של רמות הטירוקסין בדמם, ממליצה עוד הוועדה. גם בנוגע לסרטן השד מצאה הוועדה כי "למרות שהדיווחים המדעיים לגבי ההשפעות של פיטואסטרוגנים בסרטן השד אינן חד-משמעיות, אנו ממליצים כי נשים החולות בסרטן השד או הנמצאות בסיכון גבוה למחלה יוועצו ברופא לפני התחלת השימוש בתכשירים אלה". הוועדה בחנה גם את הקשר בין צריכת סויה לבין מחלות לב וכלי דם וכן את השפעותיה על נשים בגיל המעבר, אולם בנושאים אלה לא הגיעה הוועדה למסקנות חד-משמעיות. "סויה הוא מזון טוב, אבל כל דבר צריך להיות במידה, זה כל מה שהוועדה אומרת", אמר הערב (ג') פרופ' רענן שמיר, מנהל יחידת הגסטרו-ילדים בביה"ח רמב"ם בחיפה, אשר אישר בחתימתו את המלצות הוועדה. לדבריו, באירופה, מגבלת צריכת הסויה בקרב ילדים אף חמורה יותר. "במידה והתינוקות אינם יונקים, יש תמיד להעדיף קודם-כל תחליף מחלב פרה, כי הוא התחליף הכי טוב שקיים. רק אם ישנה רגישות לחלב פרה, אז אפשר להשתמש בסויה, כי הוא תחליף זול יותר. אבל באירופה ישנה המלצה שלא להעניק תחליף צמחי עד גיל 6 חודשים, וזה גם מה שאני המלצתי לוועדה. בסופו של דבר, הוועדה קיבלה המלצות עדינות יותר. אבל חשוב להבין, לא מדובר כאן באיסור גורף אלא רק בנגברת המודעות. ניתן לצרוך סויה, רק צריך להיות מודעים לכמויות ולא להגזים בהן", אמר פרופ' שמיר.

28/07/2005 | 11:18 | מאת: אירIR

היי, שמוליק. בנוסף, צריך להקפיד על סויה שאינה מהונדסת גנטית, או שאינה נמצאת במאכלים מעובדים. אני מביאה לכאן קישור למאמר שהאמירה בו לגבי צריכת סויה שונה. מאמר שנמצא באתר צמחונות http://www.anonymous.org.il/nut-avni.htm שווה קריאה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)