מצב קשה של ליפאדמה +פצע זיהומי

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

12/07/2015 | 13:21 | מאת: שוש

שלום רב, דודתי בת 67, לפני ארבע שנים אובחנה על ידי פרופסור בס מאסף הרופא כחולה במחלה לימפודאמה . שתי הרגליים שלה התנפחו מאד ובזמנו טופלה על ידי מאסג' לימפאטי שעזר מאד , ועל ידי חבישות , נשמר המצב של רגליים"תקינות". בשישה החודשים האחרונים, נפתח לה פצע זיהומי בבוהן, מאז אנחנו נודדים מרופא לרופא. כרגע היא שוב מטופלת במאסג' ובנוסף , לפצע , מטופלת באוזון, וחבישות ,וגם בכדורי אנטיביוטיקה . יש לה כאבים בלתי נסבלים(כנראה בגלל הפצע והנפיחות )ובנוסף, העור שלה מאד עדין ברגליים, והיא כל הזמן טוענת שהגוף מגרד, בעיקר החזה , ויש שם אדמימות תמידית . המצב שלה מאד קשה , היא כבר משתגעת מהגירודים ומהכאבים ומהפצע שלא מחלים, אנחנו אובדי עצות והיא בוכה כל הזמן, אופטלגין מזמן לא עוזר.אנא עזרתכם בעצה טובה דחוף!!!

שלום שוש אכן מצב קשה ומתסכל. לגבי הפצע,בדקי אם האחות המטפלת בו היא אחות מומחית בטיפול בפצעים. לגבי הגרוד, יש לבדוק אם אינו קשור לאנטיביוטיקה או תרופות אחרות שהיא מקבלת. כדי שהפצע יחלים יש לחבוש גם את הבוהן בתחבושת SHORT STRECH .יש לבדוק אם יש פטריות בין אצבעות הרגליים,דבר המגביר נפיחות ולטפל במשחה מתאימה אם הן קיימות. רצוי מאד לעשות תנועות עם כפות הרגליים והברכיים, והיא בעצמה יכולה לעשות ניקוז לימפטי לירכיים, אם הן לא חבושות. העיקר - לא להתייאש. בברכה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)