פסוריאזיס במרפק היד עם הלימפדמה

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

12/07/2015 | 11:02 | מאת: דליה

מזה כ-3 חודשים יש לי ביד של הלימפדמה פסוריאזיס במרפק. 1)מצד אחד היד צריכה חבישה. מצד שני החבישה מגבירה את הפסוריאזיס והכאב ממנו. 2) זו כאמור יד שאסור שיהיו בה פצעים, והפסוריאזיס הולך ומתגבר מה עושים?!

שלום דליה אכן בעיה קצת חריגה. אני מציעה שתפני לפיזיותרפיסט/ית הלימפטי/ת שלך כדי שילמדו אותך עיסוי לימפטי עצמי ותעשי זאת פעמיים ביום, כדי להגביר את הזרימה הלימפטית. לגבי החבישה, כדאי לנסות לחבוש בלי לכסות את האיזור עם הפסוריאזיס. גם זה בהתייעצות עם הפיזיותרפיס/ית.זה פחות טוב מחבישה מלאה אבל צריך לדעתי להתחשב בשתי הבעיות. מאחלת לך הצלחה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)