לימפות אצל תינוק

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

05/03/2005 | 20:19 | מאת: אנה

בני בן 1.3. בגיל חודשיים שמתי לב שיש לו גושים קטנים מאחורי האזניים. הרופאה אמרה לי כי אלא לימפות ולעקוב אחרי זה, וזה יכול לנבוע מהצינון והנזלת שלא עוברת לו. זה לא עבר לו עד היום. אפילו בקיץ כשלא היה צינון ונזלת הגושים היו שם. האם זה מסוכן? כיצד ניתן לטפל בזה?

שלום אנה, כתוצאה מזהום חיידקי או ווירלי, קשריות הלימפה יכולות להיות רגישות ומוגדלות. לרוב תופעות אלה חולפות אבל לפעמים הקשריות לא חוזרות לגודל המקורי שלהן. זה די שכייח ולא מדאיג. ליתר בטחון - אני חושבת שנכון לגשת לרופא (אם אפשר לרופא שבדק אותו אז) ולקבל את חוות דעתו. בברכה, ג'יל ברכה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)