בצקת

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

14/07/2013 | 22:43 | מאת: Lear

לפני 10 חודשים , אחרי טיסה התנפחה לי רגל שמאלי . גפה וקונסול. עשיתי בדיקת דופלקס - הכל תקין . היתי אצל אורטופד עשיתי בדיקת איזוטופ, MRI, הכל תקין.הייתי אצל פיזיותרפיסטית לימפטית .אמרו לי שנפתחות קטנה ולא דומה ללמפידאמה. היתי אצל שני כירורגים כלי דם -אומרים שהכל תקין.בפיזיוטרפיה היתי בקבוצה שעושים תרגילים.ובסוף אמרו שלא יכולים לעזור. הנפיחות נשארה וקצת גדלה. מה זה יכול להיות? לא יכולים לתת אבחון מדויק.אולי תמליצו על רופאים בדרום.בבאר שבע

שלום רב לך, הסיפור שלך מזכיר לי מטופלת שלי שהגיעה עם נפיחות קטנה בעיקר בכף הרגל, אבל לאחר מאמץ ועמידה מרובה גם באזור הקרסול. גם אצלה שללו הרופאים כל בעיה. מה שעזר לה מאד זו תחבושת SHORT STRECH (תחבושת שפיזיותרפיסטים לימפטים משתמשים בה בשלב הראשון של טיפול בלימפאדמה). הטיפול עזר לה מאד. אני לא מכירה רופאים בדרום העוסקים בנושא, אבל הייתי פונה שוב לרופא המשפחה ומבקשת שוב הפניה לפיזיותרפיסט/ית לימפטי/ת לנסות חבישה וטיפול לימפטי. בברכה ובהצלחה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)