טיפול בליפודמה

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

03/07/2013 | 20:56 | מאת: חיה

שלום אני בת 56 סובלת מליפודמה כעשרים שנה עם החרפה במצב בחודש האחרון חלה התנפחות נוספת ברגליים למרות שאני עם גרביים של אמי טכנולוגיות. המליצו לי על טיפול חיממתי באמצעות שרוול לחץ שעובד גם על הבטן במסגרת קופת חולים האם זה יכול להועיל?

חיה שלום רב יש מספר דברים שאפשר לשקול לעשות כדי לחזור למצב הרגיל, בליווי של פיזיותרפיסט/ית לימפטי/ת: 1. לבדוק כמה זמן את משתמשת בגרבי הלחץ הנוכחיות,אבל להחליף לאחר הפחתת הנפיחות ולא בזמן החמרה. 2. לחבוש עם תחבושות בלילה אם אינך עושה זאת באופן קבוע. 3. לעסות ולתרגל כל יום. 4. אם התכוונת לגרביון לחץ,כולל אגן ובטן, זה רעיון טוב,אך להזמין אחרי הורדת הנפיחות. בברכה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)