ניתוח קיסרי ולימפדמה

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

24/06/2013 | 18:54 | מאת: חגית

אני סובלת מלימפדמה ראשונית בשתי הגפיים התחתונות וגם באגן. אני חובשת גרביים ומטופלת בעיסוי לימפאטי. ברצוני לדעת מה עשוייה להיות המשמעות של ניתוח קיסרי, (חתך באיזור הבטן התחתונה), על מעברי הלימפה. האם קיים חשש לפגיעה? האם ניתן למנוע זאת? מה מומלץ לעשות במקרה כזה ?

שלום חגית חיפשתי באינטרנט תשובה לשאלתך. באתר שמצאתי נאמר שבמקרה של ניתוח קיסרי ולימפאדמה חשוב לקבל אנטיביוטיקה כדי למנוע דלקת באזור הניתוח. לא הוזכרה בעיה נוספת במעברי הלימפה. נאמר באתר זה שלידה רגילה ארוכה עלולה לגרום לעליה בנפיחות,אך הנפיחות יורדת לאחר הלידה. מומלץ על עיסוי לימפטי לאורך ההריון. lymphedema_and_pregnancy זה האתר. חשוב כמובן לידע מראש את הצוות הרפואי על מצבך המיוחד. בהצלחה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)