לקראת טיסה

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

24/03/2012 | 23:39 | מאת: יעל

שלום לכן, אני כמה חודשים לאחר כריתת שדיים והוצאת 11 בלוטות לימפה בבשחי ימין ושלוש בשחי שמאל (כולן לא היו נגועות). בתוכניתי לצאת לטיול לחו"ל עם טיסה של כ-10 שעות. ניסיתי למדוד שרוולי לחץ ברמה 2 ואיני יכולה לסבול זאת. ביד ימין כף היד האדימה לאחר זמן קצר. איני מוצאת שרוולים ברמה 1. מה אני יכולה לעשות במצב זה? האם אפשרי לטוס ללא שרוולים אם אקפיד על הוראות פעילות פיזית ועיסוי? האם יש פתרון אחר? בתודה מראש על תשובתכן

יעל שלום, מומלץ לטוס עם חבישת לחץ. לא נתין להגיד שלעסוי עצמי ותרגילים השפעה דומה לחבישה. במקום שרוול את יכולה לחבוש את ידך אם תחבושות בעלות מתיחה נמוכה. את הבחבושות והדרכה לחבישה עצמית נותן פיזיותרפיסט לימפטי. תבקשי מהרופא המטפל שלך (כירורג, אונכולוג, פלסטיקאי) להפנות אותך לטיפול פיזיותריה ללימפאדה. דרך המכון לפיזיורתפיה בקופה את יכולה לקבל את ההדרכה או שיפנו אותך לפיזיותרפיסט לימפטי אשר עובד עם הקופה. בברכה, ג'יל

25/03/2012 | 08:54 | מאת: יעל

אני בקשר עם פיזיותרפיסטית לימפטית, אך קיוויתי לשמוע דעה נוספת. יש לציין שלא עברתי הקרנות וקיבלתי רק 4 טיפולי כימו' בצד שמאל, שלוש הבלוטות שהוצאו, הוצאו בטעות, כי השד הורד רק בשל מניעה, על פי בקשתי. חג שמח ואביב פורח

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)