בצקות ברגלים

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

24/12/2011 | 14:05 | מאת: יוכבד

שמי יוכבד בת 45 סובלת מהשמנה יתר קיצונית עד כדי כך שהתפתחו אצלו כיבי פצעים מוגלתיים שבעקבותם נאלצתי להשתמש בפדים לשאיבת נוזלים שהומלץ על ידי רופא משפחה בתוספת כדור פוזיד. רציתי לשאול האם השמנה יתר משפיעה על בלוטת הלימפה ועל כלי דם. ואם ארד במשקל האם הבצקות יעלמו לחלוטין או שאצטרך להמשיך לטפל בם. אני סובלת מזה כי בתוספת לבצקות יש את הדורבן בשני עדבי הרגלים. אודה לכם אם תוכלו להפנות אותי לגורם מטפל יותר מקצועי מאשר רופא משפחה.

יוכבד שלום, השמנת יתר מעמיסה על ההחזר הורדי מהרגליים וגורמת לבצקות. תהיה שיפור עם הורדת משקל הגוף אבל קשה לדעת מראש עד כמה. לעיוץ לגבי הורדת משקל - תפני לדיאטנית, ולגבי הבצקות - לכירורג כלי דם. פיזיותרפיה לימפטית עוזרת להורדת הבקצת ונותנת הקלה מסויימת. בברכה, ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)