נעליים לסובלים מלימפאדמה

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

שלום רב לפני מספר שבועות הועלתה בפורום שאלה לגבי נעליים ללימפאדמה. בשלבי הטיפול כשהרגלים חבושות ומרופדות והמצב בתהליך שינוי,ניתן לקנות "נעלי גבס" שגודלן ניתן לשינוי,דרך ביטוח מושלם. כאשר הלימפאדמה יציבה, וגודל וצורת הרגל אינם מאד חריגים,יתכן שנעליים מתאימות ניתן להשיג בחנויות לממכר אביזרים אורתופדים המתמחים גם במוצרים ללימפאדמה. אם יש צורך בנעליים מיוחדות, ההחלטה ניתנת על ידי רופא(לעתים בהמלצת הפיזיותרפיסט/ית הלימפטי/ת).המטופל נשלח ל"מרפאת מכשירים", שם רופא שיקום או אורתופד מחליט על סוג הנעל הרצויה ומפנה למייצרים מורשים. ישנה השתתפות של משרד הבריאות בעלות הנעליים. בברכה, ניצה

18/12/2011 | 18:20 | מאת: קרן

במקרה השבוע קיבלתי אישור והחזר על נעלים שרכשתי, שלא דרך חנות בריאות אורטופדיה מיוחדת. מחנות נעלים רגילה. לחשבונית צירפתי מכתב מהרופא המטפל שמסביר שהנעל מתאימה למצבי (רק רגל אחת לימפתית אצלי). למיטב הבנתי במאוחדת מאשרים, למי שמאשרים, פעמים בשנה 50% עד תקרה של 250$. אין לי מושג למה בדולרים.. ככה נמסר לי.

20/12/2011 | 11:42 | מאת: ניב

בס"ד ניצה שלום. אני רוצה להוסיף ל תשובתך המצויינת. חולי לימפאדמה ברגלים זכאים לקבל נעלים לפי מידת גבס במימון משרד הבריאות. לכן חבל לקנות דרך ביטוח מושלם או דומה כי התשלום בפועל יקר יותר. משרד הבריאות אפשר לקבל את הנעל ללא חיוב או או מקסימום 25% בהתאם. יש לבקש הפניה למרפאות חוץ של בית חולים לרופא שיקום מוסמך מכון לואיס. רק רופא מוסמך מכון לואיס מאשר נעלים ע"ח משרד הבריאות ואז עם הטופס של הרופא מאשרים את אחוז המימון במשרד הבריאות ומזמינים את הנעל. שאלות בנושא זכויות חולי לימפאדמה אפשר להפנות לפורום בתפוז. בברכה ניב 052-6660632 [email protected]

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)