בצקת לימפטית ראשונית

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

09/09/2011 | 11:13 | מאת: יעל

יש לי בצקת לימפטית ראשונית מינורית רק בכפות הרגליים מזה 40 שנה ללא שינוי נראה לעין.אני מטפלת בפטריות בין האצבעות כל אימת שהן צצות. אני מודעת לסכנה שבקיומן. האם פטריה בציפורן הבוהן עלולה אף היא לגרום לזהום שמוביל לשושנה או כל דבר אחר שמדרדר את המצב?

יעל שלום, הפטרייה בציפורן פחות בעייתית אבל אני מציעה לך לפנות לרופא עור לבדוק את האופציות הטיפוליות. בברכה, ג'יל ברכה

09/09/2011 | 16:36 | מאת: יעל

אני חושבת שמיציתי את כל האפשרויות בתחום המשחות והטיפות, כלומר בטיפול חיצוני . לא ניסיתי כדורים, כי אני מתנגדת ללקיחתן בשל ההשלכות שעלולות להיות להן. (גם רופאת העור לא המליצה עליהם בחום)בנוסף הבנתי שגם באמצעותם לא ניתן למגר את הנגע עד תום. לפיכך אם נשקול את שני המצבים מצד אחד נטילת כדורים שעלולים לגרום לנזק באברים פנימיים כנגד הסיכון מעצם קיומה של הפטריה והשפעתה על הלימפאדמה היכן הסיכון או הסיכוי גבוה יותר. או במילים אחרות הסיכון בנזק שיכול להגרם מעצם המצאה של הפטריה הוא כזה שכדאי להעזר בכדורים ולהסתכן בדבר שאולי חמור יותר?

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)