התעבות העור

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

10/04/2011 | 10:14 | מאת: לירז

שלום רב ליפני כשנתיים עברתי ניתוח מתיחת פנים היו בצקות בפנים לאחר הניתוח שלא עברו ועם הזמן זה נהפך לליפדמה רוב הנפיחות היא באיזורים של הצלקות מהניתוח העור מתחת נעשה נוקשה ומעובה ושאני לוחצת אני מרגישה כמו סיבים נקרעים והגודש יורד וחוזר חזרה נוזלים כמעט ואין לי כבר רק התעבות העור הבנתי שזה חלבונים וסיבים שמתאספים במקום האם יש טיפול לזה?

שלום לירז, התעבות העור היא רקמת חיבור שהתווספה עקב החלבונים שהצטברובעור.זהו תהליך טבעיומערכת הלימפטית סופגת בדרך כלל את החלבונים בחזרה אל כלי הדם.לאחר ניתוח ועקב הצלקות יתכן שמערכת הלימפטית איננה מסוגלת לספוג היטב את הצטברות הנוזלים והחלבונים. עכשיו לשאלתך אם ניתן לעשות משהו.טיפול פיזיותרפי ללימפאדמה היא התשובה הכוללת עיסוי לימפטי ולימוד של עיסוי עצמי. שנתיים זו תקופה די ארוכה לאחר הניתוח אך לדעתי תמיד יש מקום לנסות אפילו לאחר זמן רב. אני ממליצה לך לפנות לפיזיותרפיסטית לימפטית באיזור שלך. בהצלחה בברכה רותי

12/04/2011 | 13:56 | מאת: לירז

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)