האם ניתן לקבל החזר מקופ"ח "כללית" עבור לימפה פרס?

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

12/11/2010 | 11:18 | מאת: אורה

אורה שלום, התעניינתי בקופה די מזמן - התשובה הייתה שכן אבל לא בנוסף לטיפול אצל פיזיותרפיסט לימפטי. יתכן שיש שנוי מאז ואני מציעה לך לברר אצל הפיזיותרפיסט המחוזי באזור שלך. בברכה, ג'יל

למי שמתעניין בטיפול בלימפאפרס שלום, אני קודם מצטטת דברים שכתובים במסמך קונסנסוס אשר סוכם על ידי 25 אנשים ממקצועות הרפואה, סיעוד ופארה רפואה. כולם חוקרים מכובדים בתחום הלימפולוגיה עם היסטוריה עשירה של מחקרים שפורסמו בג'ורנאלים רפואיים. אחר כך אוסיף את דעתי כפיזיותרפיסטית מטפלת בבצקות לימפטיות. "בעולם קיימים חלוקי דעות לגבי יעילותם של מכשירי טיפול ללימפאדמה מסוג הלימפאפרס". (הטיפול נקרה לחץ סירוגי פניאומאטי -intermittent pneumatic compression והלימפאפרס הינו מכשיר אחד מתוך מגוון מכשירים של משאבות לחץ). "המכשיר בשימוש רב כחלק מטיפול הראשוני וגם בטיפול השמירתי אצל מטופלים נבחרים." "כנראה השפעתו של המכשיר בהורדת הבצקת נובעת ממניעת יציאת נוזל מהנים הדמי ובכך הורדת היווצרות הנוזל לימפה. כמוכן הוא לא תורם לשיפור ההחזר הלימפטי במערבת הלימפטית. המכשיר נחשב יעיל ביותר כאשר המערכת הלימפטית שלמה ל.ד. בבצקת כתוצאה מחוסר תנועה, ובאי ספיקה וורידית. כאשר קיים נזק למערכת הלימפטית (כלומר לכלים הלימפטים, לקשריות הלימפה או אחרי הוצאת קשריות הלימפה) מומלץ לבצע עיסוי לימפטי לפני השימוש במשאבת לחץ. יש לציין שחשוב לחבוש את הגפה הבצקתית כדי למנוע הישנות של הבצקת." אני מצטטת מתוך מסמך הקונסנסוס שתי הוראת נגד השימוש במכשיר: כאשר קיימת " בצקת לימפטית כרונית בשלב מתקדם ובצקת בחלק העליון של הגפה ובאזור הגב" "מומלץ להשתמש בלחצים נמוכים 30-60מ"מ כספית. משך הטיפול הינו 30דקות עד שעתיים ביום" בין הסכנות הכרוכות בשימוש במכשיר: "היווצרות של רקמה פיברוטית בחלק העליונה של הגפה ו היוצרות בצקת באיברי המין" את המסמך המלא ניתן לקרוא ב: http://www.activahealthcare.co.uk/lymph/pdfs/lf_best_practice.pdf בדף מס' 31 דעתי כפיזיותרפיסטית מטפלת בבצקות לימפטית – הטיפול היעיל ביותר להורדת בצקות הינו הטיפול המשולב הכולל עיסוי לימפטי, חבישות לחץ, תרגילים מיוחדים ומניעת זיהומים. חשוב ביותר שמטופלים ייקחו חלק פעיל בטיפול כי שמירה על הורדת הבצקת תלויה ב יישום מרכיבי הטיפול באופן יום יומי ולאורך כל החיים. תמיכה במטופל יכולה לעזור מאוד לשפר היענותו בטיפול העצמי לכן אני מאמינה שיש מקום למעקב פיזיותרפי לאורך זמן. לטיפול במשאבות לחץ יש גם מקום וחלק מה מכונים לפיזיותרפיה שמשלבים את המכשיר בטיפול המשולב . יש מטופלים אשר משתמשים במשאבות באופן עצמאי. המלצתי למטופלים האלה היא לבקש הדרכה והשגחה ממטפל לימפטי בכדי להקפיד בטיפול אופטימאלי ולמנוע סיבוכים. מילה אחרונה: למי שעובד יש אינטרס כלכלי. לכן יש קוד אתי. בברכה, ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)