בצקת בכף הרגל

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

14/09/2010 | 05:21 | מאת: שרה

לאחרונה לאחר ישיבה של חצי שעה ויותר כפות הרגלים מתנפחות מאד , אני לא סובלת ממחלות כל שהן וגילי 57 תודה על תשובה

14/09/2010 | 16:44 | מאת: שמוליק-מכון אורטופדי ברזילי-להב

שרה שלום, בד"כ נפיחות היא תוצאה של הצטברות נוזלי לימפה מתחת לעור. מערכת הלימפה, בין שאר התפקידים שלה בגוף, אוספת לכלוך מהתאים. המערכת ג'לית (לא נוזלית כמו מערכת הדם) ומועברת מתחת לעור ובסמיכות לעור, קרי, מערכת שיטחית ולא עמוקה. מכיוון שנוזלי הלימפה כבדים הם נמשכים ע"י כוח הכובד לכוון האדמה, זו הסיבה שהנפיחות ברגל מתחילה בחלק התחתון. המנגנון העוזר לנוזלי הלימפה לעלות מכף הרגל לכיוון הבטן הוא מנגנון מכאני ומתחיל בעקב. החלק הרך בעקב משמש, בין שאר תפקידיו, כמדחסת לימפה וכל צעד גורם לדחיסת העקב, קרי, לדחיסת נוזלי לימפה כלפי מעלה ועבודת שרירי ההליכה ברגל ממשיכה ומעלה את נוזלי הלימפה למעלה. מכאן את מבינה שיש חשיבות גבוה להליכה גם לצורך מניעת התנפחות הגפה. אני מקווה שעזרתי לך להבין אין המנגנון המופלא הזה עובד. שמוליק לכן, כשאת יושבת זמן ארוך את לא מפעילה את המנגנון המעלה את נוזלי הלימפה והרגלים מתחילות להתנפח!

שרה שלום, תפני לרופא המשפחה שלך עם הבעיה. הוא יכול לאבחן את סיבת הבצקת ולהפנות אותך להמשך בירור או להמליץ על טיפול. במידה שמדובר בבצקת כתוצאה מאי ספיקה וורידית או לימפטית, פיזיותרפיה לימפטית יכולה לעזור לך להוריד את הבצקת על ידי עיסוי לימפטי חבישת לחץ ותרגילים מיוחדים. בברכה, ג'יל ברכה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)