שיקום

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

16/10/2004 | 18:38 | מאת: אסנת

שלום, ברצוני לדעת האם מסג' לימפטי יכול לעזור בשיקום צינורות לימפה חדשים? ובכך בעצם להביא לפתרון בעיית הבצקת- ברגל. בתודה, אסנת

אסנת שלום, במחקרים נראו כלים לימפתיים מורבים, וחזרה של תפקוד של חלק מהרשת הלימפתית בעקבות טיפול לימפתי, אך להתחייב לתשובה לגבי פתרון הבצקת, מאד תלוי בהרבה גורמים ובינהם העיקר- מקור הבצקת, גודל הבצקת, חומרת הבצקת ועוד. יש אפשרות על ידי טיפול נכון, להביא למקסימום ירידה בנפיחות ושמירה על התוצאות. שאלתך האם הטיפול מביא לריפוי, ועל כך אין תשובות. אוכל להגיד רק זאת, שקיימים האנשים שלאחר טיפול מצליחים להגיע למצב יציב, ללא הטרדה יומיומית. דורית

05/04/2005 | 15:46 | מאת: עדנה

אני זקוקה בדחיפות למסג' לימפטי בפנים. אם מישהי מכן (דורית, רותי, ג'יל) יכולה לתת לי כתובת מומלצת בצפון הארץ (אזור צפת) אודה לכן מקרב לב.

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)