שאלה בקשר לבדיקת תפקוד לימפה

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

15/08/2010 | 20:03 | מאת: ליאת

שלום, אני סובלת מלימפדמה בפנים כתוצאה מניתוח עדין לא עשיתי פיזיוטרפיה.. הנפיחות מתבטעת רק כאשר אני עולה במשקל ואני לא שמנה אני רזה, הכוונה שלי שאם אני עולה 4 5 קילו.. מצתבר שומן בפנים בצורה לא אסטטית ויש נפיחות שאני יורדת במשקל אז גם הגודש יורד..אני משערת שמערכת בפנים קרסה חלקית ויש אי ספיקה, אני רוצה לעבור בדיקה של תפקוד שמזריקים קצף ובאולטרסאונד רואים אם זה מתנקז..למי אני צריכה לפנות כדי לקבל בדיקה כזו ואייך קוראים לה.. תודה :)

אני לא ידעת על קיום בדיקה שאת מתארת. ג'יל

20/08/2010 | 20:49 | מאת: אילנה

שלום ליאת בדיקת תפקוד מערכת הלימפה נקראת לימפוצינטוגרפיה. גם אני לא נתקלתי בבדיקה כזו באיזור הפנים, אך תוכלי לברר זאת במכון איזוטופים בבי"ח השרון בפ"ת (לדבר עם דר' שוורץ) 03-9372421 03-9372745 או בכל מכון שמבצע בדיקה זו אילנה פיזיו לימפטית

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)