לדורית

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

16/10/2004 | 04:55 | מאת: רוז

הי דורית, ראשית תודה על ההתייחסות. אני בת 23 והרקע ללימפדמה הוא ניתוח שעברתי לתיקון צלקת מפשעתית וכתוצאה מכך- פגיעה בצינורות לימפה. הניתוח בוצע לפני כ10 חודשים והנפיחות החלה כחודשיים לאחר הניתוח. הבצקת שממנה אני סובלת כיום היא בצקת קלה (בעיקר בכף רגל) לדברי המטפלים אמנם זה לא משפר את הרגשתי. אני עושה כל מה שביכולתי כדי לטפל בבעיה. אין לי רקע של סרטן- לא הסירו לי בלוטות לימפה, ככל הנראה הפגיעה רק בצינורות. למיטב ידיעתי יש סיכוי טוב שהגוף ישקם את אותם צינורות אבל אף אחד לא מבטיח כלום וזה די מתסכל שלעצמו. התייעצתי עם כמה רופאים בינהם גניקולוגים, רופאת משפחה, המנתחים (פלסטיקה) וכירורג כלי דם, אני לא מקבלת תשובה חד משמעית לגבי השיקום, חלק אומרים שבלוטות לימפה משקמות את עצמן וחלק לא. בכל מקרה יש לי פיזיוטרפיסטית מקסימה מטעם קופ"ח אבל אני מרגישה שזה לא מספיק לכן אני לא מפסיקה לברר ולשאול שאלות לגבי ריפוי הרגל. אודה להתייחסותך, רוז.

רוז שלום, לדעתי, אין אדם שיכול להבטיח לך שמערכת הלימפה תשתקם באיזור המנותח, ועל כן כל שאת יכולה להתרכז בו כרגע זה בלהשיג את מקסימום התוצאות ולשמור על על יציבות לאחר מכן. כפי שכבר כתבתי, יש חשיבות רבה להליכה, והיא חלק מצויין בשיקום, אבל זה כנראה לא מספיק אצלך, כי את לא נמצאת במצב יציב, אם הרגל מגיבה בהתנפחות לפעילות הגופנית, ועל כן, השאלות הבאות: א. האם את מבצעת עיסוי עצמי? ב. האם את מבצעת תרגילים המיוחדים ללימפדמה? ג. מה את חושבת על מים? באופן כללי, וספציפי - בריכת שחיה... שאר הנושאים שכבר העלתי בתשובתי הקודמת, באשר לאיכות הגרב, עודם רלבנטים...ויש לבודקם. דורית

16/10/2004 | 23:33 | מאת: ר

הי, אני מבצעת עיסוי עצמי כמעט כל יום. תרגילים מיוחדים: לכף הרגל- חיזוק האצבעות וכל מיני תרגילים לכף הרגל עצמה. אני חושבת שאתחיל ללכת במים. תודה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)