בלוטות לימפה בבית השחי

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

08/06/2009 | 15:29 | מאת: עדי

שלום אני כמעט 4 חודשים אחרי לידה תקינה. לפני כחודש עשיתי אולטרסאונד שדיים עקב הרגשת גוש קטן. ממצאי האולטרסאונד היו 4 ציסטות שפיריות. (יש לציין ששבוע לפני האולטרסאונד הפסקתי להניק) מכיוון שיום אחרי שהבדיקה חזרה טסתי לחול לחודש ימים (עדיין בחו"ל). לא הספקתי ללכת לרופא. לפני 10 ימים היו לי כאבים בבית השחי עם קצת אודם ונפיחות שעברו אחרי יום. לפני 3 ימים התחילו לי שוב כאבים בבית השחי, מורגש בעיקר כשאני מנסה להרים יד למעלה. כשאני נוגעת במקום הוא כואב, אין אדמומיות אך יש בלוטה מוגדלת. הייתי אצל רופא בחו"ל שנתן לי אנטביוטיקה מחשש לדלקת. בינתיים אני יום וחצי על אנט' הכאבים פסקו כמעט לגמרי אך אני עדיין מרגישה קצת את הבלוטה בבית השחי האם יש סיכוי שזה נובע מהשד? מה לעשות? אני חוזרת לארץ בעוד כ 3 שבועות.....האם לעשות כאן בדיוקות אולטרסטונד? האם בגלל שהכאב פוחת עם האנט' זה מעיד על דלקת?

שלום רב, יכול להיות שבגלל שהיתה דלקת ולקחת אנטיביוטיקה הכאב חלף, אך גם הגוף מתמודד עם הדלקת ויכול להיות שריפא אותה. מאחר וייתכן שישנו קשר להנקה, הייתי ממליצה פנות לפורום גניקולוגיה ומיילדות בשאלה זו. דורית

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)