לדורית תדהר

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

24/11/2004 | 01:24 | מאת: א

הי דורית, התכתבתי איתך כמה פעמים בעבר (בעילום שם). רציתי לעדכנך במצבי. אני סובלת מליפדמה ברגל כתוצאה מניתוח (לא הוסרו בלוטות, פגיעה בצינורות) סבלתי מליפדמה בינונית ועכשיו חל שיפור במצבי (ירדתי ב2 ס"מ בכל אחת מהנק' שנבדקות). הבצקת נשארה רק בקרסול (בצקת קלה) זה מאוד משמח אותי ואת הפיזיוטרפיסטית שלי. אני מרגישה יותר אופטימית- שאולי יום אחד הרגל תחזור לעצמה (הפיזיו' שלי אומרת שיש לי סיכויים טובים) למרות שהבנתי שתמיד הרגל הזאת תהווה מבחינתי נקודת תורפה. בנוסף אני אפילו הצרתי היקפים בחלק העליון של הירך (צרה יותר מהרגל הבריאה- כנראה שהשרירים חלשים). אני ממש מפחדת שהרגל תתנפח שוב, זה לא יוצא לי מהראש. האם יש סיכוי לאור הדברים שמתישהו אוכל להמשיך לחיות בשקט ללא גרב אלסטית ושפשוט זרימת נוזלי הלימפה תחזור לשורה? אשמח לתגובתך.

26/11/2004 | 20:07 | מאת: דורית תדהר

א. שלום, אני שמחה שאת מעדכנת אותי לגבי מצבך. ראשית, עצם זה שלא הוצאו בלוטות לימפה, זה אומר שישנו סיכוי שהגוף יעשה פיצוי. כמובן שאף אחד לא יכול להתחייב, אני חושבת שאת יכולה להעלות את הסיכויים אם תעשי באופן יומיומי עיסוי במקלחת, ותנסי כל הזמן לשמור את הנתיבים שהמטפלת שלך ניסתה לפתוח פתוחים. במחקר שבדק את ההצלחות הטיפוליות של הטיפול הלימפתי באיזור שבית שחי שהוצאו בו בלוטות לימפה וגם הוקרן, נמצא, שבעקבות הטיפול, נצפו פתאום בלוטות לימפה מתפקדות (כאשר לפני הטיפול לא נצפתה אף בלוטה) ועל כן אנו יודעים שהטיפול אכן משפר את הפעילות הלימפתית , לא רק דוחף נוזל לתוך כלים, וברגע שאנו מפסיקים הכל מתנפח... על כן, אני חושבת שאת צריכה להיות אופטימית, תנסי להכניס לשגרת חייך את העיסוי, עשי זאת במקלחת וכך לא תרגישי שאת "משקיעה" בזה יותר מדי זמן... תלכי תקופה עם הגרב, תחזרי לביקורת, אני מניחה שהמטפלת שלך מודדת לך את הרגל, ועם הזמן אם תהייי יציבה , תוכלי להתחיל "לשחק" עם לבישת הגרביים ולראות איך את מגיבה, לדוגמא, להוריד לאירועים... להוריד בערב, שעה קודם ממה שאת רגיליה, ולאט לאט , כמובן תחת מעקב, לנסות ולהגמל... אף אחד לא יכול לנבא איך אדם יגיב. כמובן שהדבר הבסיסי, הינו שכל הנפיחות צריכה לרדת! ומשם פשוט לשמור תחת בקרה, וזו לדעתי מילת המפתח לחיים שלמים ללא דאגות (בנושא זה כמובן...), בקרה. כל עוד את מודעת ויודעת בדיוק מה מצבך, אתדורית יכולה להיות גמישה. אני מקווה שהרעיון מקובל עלייך. אשמח לשמוע את דעתך.

26/11/2004 | 20:28 | מאת: א

הי דורית, אני שמחה שאת שמחה שהוטב לי... את צודקת בכל מילה שלך. אני מעסה את הרגל במקלחת, זה באמת יותר נוח וכך אני מרגישה שאני לא משקיעה יותר מידיי (למרות שאני חובשת את הרגל וכל המסביב). אני אופטימית ודואגת לרגל, זה הכי חשוב. יש לי שאלה, נכון שזה מאוד אינדוודואלי משך זמן הבצקת, ז"א לא ניתן לדעת מתי הבצקת תחלוף, בכל מקרה עברו 11 חודשים מאז הניתוח והבצקת החלה כחודשיים לאחר מכן.... שבת שלום.

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)