למפידמה ביד האם גם ברגל?

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

15/11/2023 | 12:10 | מאת: חזי

שלום לאמא שלי יש למפדמה ביד עקב כריתת שד. הלימפדמה היא כבר כרונית. בתקופה האחרונה נהיית לה נפיחות בכל הרגל מהברך ולמטה באותו צד של הלמפדמה ביד . באולטרסאונד ודופלקס מציינים שיש נפיחות ללא dvt או הסבר רופא כף רגל שלח אותה לרופא כלי דם בשאלה אם יש לה אולי למפדמה גם ברגל שבאותו צד. לציין שהנפיחות היא רק ברגל אחת שבאותו צד של הלמפדמה ביד בסוף היום הנפיחות גדולה ובבוקר הרגל לא נפוחה הרבה . אשמח לדעת את דעתך ואם יכול להיות שזה המקרה. מה כדאי לעשות בנידון זה ?

שלום חזי, לא נראה לי שיש קשר בין הלימפאדמה ביד וברגל, אבל טוב שהיא הולכת לבדיקה של רופא כלי דם. אני חושבת שכדאי גם לפנות לאונקולוג שמלווה את אמא ולשקול בדיקות נוספות, לשלול בעיות אחרות. הייתי מבקשת מרופא כלי הדם הפניה לפיזיותרפיה לימפטית כדי לטפל בנפיחות . בהצלחה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)