חשש להתפתחות בצקת אחרי ניתוח שד

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

27/04/2023 | 21:24 | מאת: אורה

עברתי ניתוח שד למפקופטי + הוצאת 9 או 10 בלוטות. כיום אני עוברת הקרנות( היום הקרנה 3), היום קיבלתי שפשוף באחת האצבעות כך שירדה לי חתיכת עור כמובן שירד דם האם די במריחת משחה אנטיביוטית או שיש צורך באנטיביוטיקה פומית? הטם מותר ליטול אנטיביוטיקה במהלך הקרנות?

שלום אורה, לגבי הפצע-נראה לי שמספיק משחה אנטיביוטית. אם מתפתח משהו אחר כמו אודם מעבר לפצע עצמו, נפיחות באצבע או ביד-לפנות מיידית לרופא. לגבי טיפול אנטיביוטי בשעת הקרנות כדאי לשאול רופא. בברכה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)