טיפים לחולה ליפיאדה חדש

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

05/08/2022 | 00:16 | מאת: אבי רובין

יש לי לימפיאדה מעל שנתיים,רק השבוע רופא אמר לי שמה שיש לי זה לימפיאדה,עד השבוע אמרו לי שהפצע שיצא לי בשוק רגל שמאל,הוא פצע לימפתי.הפצע התפשט והסתובב לי מסביב לכל השוק ועלה כמעט עד הברך.אף אחד לא ידע איך לטפל בי,עד שמישהו המליץ לי על מישהו שמטפל בפצעים אצל סוכרתיים,ותמורת 400 שקל לכל פגישה הוא הגיע אלי מרח אותי במישחות בעיקר סילברול,חבש אותי מהאצבעות עד הברך.עד שהפצעים התרפאו,אך האודם נשאר והנזילות גם כן.עכשיו אני מטפל בעצמי חובש כל יום את שתי הרגליים,לא לפני שאני מורח פלימינל פורטה משחה שמייבשת לי את האודם,אך לא מרפאה.השבוע סוף סוף רופא אמר לי שיש לימפיאדה,והמליץ לי על כירורג ד"ר אסי וגם המליץ על סידרת עיסויים.האם יש למישהו טיפ מה עליי לעשות

שלום לך אבי! אכן יש טיפול לנפיחות לימפטית-לימפאדמה, אשר מוריד את הנפיחות ומונע פצעים. יש גם מרפאת פצעים בכל אחת מקופות החולים, וכחבר קופה זה ללא תשלום. לגבי הטיפול בנפיחות, בקש מרופא המשפחה הפנייה לפיזיותרפיה לימפטית אפילו לפני הפניה לרופא המומחה, וקבע תור מהיר ככל האפשר. הטיפול יתכן ויכלול תחילה תחבושות מיוחדות ואחר כך גרבי לחץ-תלוי במצב. התחבושות והגרביים עולות כסף אבל הקופות מחזירות כ80% מהמחיר, שונה קצת בין הקופות. הטיפול יעיל אם נעשה לפי ההוראות, ואחרי זמן מה זה הופך לשגרה לא מעיקה. מאחלת לך הצלחה בטיפול ובריאות, ניצה

09/08/2022 | 17:29 | מאת: אבי

תודה,אכן הייתי אצל הרופא,הוא באמת שלח אותי לפיזוטרפיה,והמליץ לי גם על כירורג בשם אסי דרובוט בבית החולים פוריה,תודה על התגובה שלך

שלום אבי, הכי חשוב בלימפאדמה הוא למנוע פצעים ודלקות. וזה מה שיעשו בפיזיותרפיה. בריאות טובה, בהצלחה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)