החלמה מניתוח כריתה חלקית של שד

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

15/07/2022 | 11:29 | מאת: חווה

כשבוע לאחר כריתת שד חלקית כולל כריתת בלוטת זקיף אחת הופיעה נפיחות קלה במורד בית השחי ללא אדמומיות או דלקתיות האם זה נורמלי? (המנתח לא זמין בימים אלה) בבקשה תשובה מהירה

שלום חווה תשובה מהירה כבר לא תהיה, מצטערת ומתנצלת. נפיחות קלה לאחר ניתוח יכול להיות מצב נורמלי, אבל אני מציעה לקבוע תור לפיזיותרפיסטית לימפטית-אפשר עם הפניית רופא המשפחה. הסיבה לכך היא שתוכלי להעזר בה לשיפור ושמירה על טווח התנועה בכתף ובשכמות, לקבל הסבר והמלצות לגבי פעילות גופנית, וכן להיות בביקורת תקופתית. הסיכון לנפיחות לימפטית בהוצאת בלוטה אחת בלבד היא מאד קטנה, ויותר תלוי אם בית השחי הוקרן. מאחלת לך בריאות שלמה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)