לימפדמה בזרוע יד ימין

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

04/04/2022 | 19:13 | מאת: עפרה

יש לי לימפאדמה בזרוע יד ימין שנים רבות היה לי סרטן השד שחזר פעמיים עברתי כריתה שח השד לפני 11 שנים והסיפור של סרטן השד התחיל ב1998 לאחרונה אני מרגישה שהזרוע יותר בצקתית ויחד איתה גם תנועות היד נעשו יותר מוגבלות מה זה אומר ? האם זה אומר שהמחלה חזרה שוב. חלילה? אני צריכה לעשות פט סי טי בקרוב , ואני שואלת האם זה שיש הגבלה נוספת בזרוע היד אומר שהמחלה חזרה???

שלום עפרה, נפיחות יכולה להתגבר אפילו אם מזג האויר מתחמם. כשהיד יותר בצקתית וכבדה היא מקשה יותר על טווח התנועה. . טוב שבקרוב תעשי פט סיטי כדי לשלול בעיות, אבל במקביל יש לחבוש את היד, לעשות ניקוז לימפטי ידני ולתרגל, כדי לשפר את טווח התנועה. חבישה ותירגול חשוב לעשות בכל מקרה. בהצלחה ובבריאות, חג שמח, ניצה שטייניץ

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)