נפיחות, חום מקומי ושינוי צבע העור לאחר שבר.

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

30/10/2021 | 16:46 | מאת: רונית

לפני כשישה שבועות נפלתי ונחבלתי עם שבר קבוע בקרסול בפטישון החיצוני. הרגל היתה נתונה במגף, ללא דריכה במשך 5 שבועות. אז הוסר המגף והרופא ביקש לדרוך. ולאחר השבוע השישי להתחיל פיזיותרפיה. לאחר הורדת המגף, הרגל היתה אדומה ונפוחה וכואבת. כל אזור הקרסול עד לגובה שליש מהשוק חם מאוד. יש שינוי צבע בשוק. חום. האורטופד אמר שיש אי ספיקה ורידית. התחלתי פיזיותרפיה אבל יש הגבלת תנועה גדולה וכאבים גם בחלק התחתון של כף הרגל. אני מפחדת וקצת אובדת עיצות. מה לעשות?

שלום רונית, אני מציעה שהפיזיותרפיסט/ית יחבוש/תחבוש את הרגל כדי לעזור להורדת הנפיחות,גם בתירגול שאת עושה בבית. יתכן שזה גם יוריד כאב. כדאי לקבל הפניה לרופא כלי דם כדי לבדוק את בעיית כלי הדם. בינתיים להיות עם רגל מורמת בזמן ישיבה, לפחות חלק מהזמן. אם אכן תוכח בעיית כלי דם כדאי שהרופא ישלח אותך לטיפול אצל פיזיותרפיסט לימפטי/ית. החלמה מהירה, ניצה שטייניץ מ

05/11/2021 | 23:01 | מאת: רונית

תודה רבה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)