השיטה הבלגית.

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

11/11/2004 | 17:03 | מאת: רן

ברצוני לדעת פרטים על השיטה הבלגית של ד"ר LEDOC. והאם השיטה טובה?

שלום רן, השיטה של Dr. Leduc מבלגיה מבוססת על אותם עיקרונות הטיפול ( קודם כל הפעלת האיזורים המתנכזים למע' לימפטית תקינה, אחרכך שינוע הבצקת מהאיזור הגדוש לאיזורים המתפקדים היטב, מסג' מאוד עדין על העור, חבישה לאחר הטיפול...) ישנם מםפר בתי ספר טובים העולם המלמדים את הטיפול בלימפאדמה. כולם מתבססים על השיטה המקורית של ד"ר וודר. לכל בית ספר יש את המיוחדות שלו. כן, זאת שיטה בהחלט טובה. בברכה רותי

13/11/2004 | 18:15 | מאת: א.

רותי פלג שלום, לא הבנתי במה שונה השיטה הבלגית מהשיטה שנהוגה כיום בארץ. הטיפול שאני מקבלת הוא עיסוי עדין על פני העור כאשר מעודדים את הנוזלים לזרום מהאיזורים הגדושים לאיזורים שמתפקדים היטב. במה שונה השיטה הזאת מהשיטה הבלגית או ההפך? תודה, א.

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)